TrưỜng thcs lê hoàn kì thi học sinh giỏi cấp trưỜNG



tải về 49.26 Kb.
Chuyển đổi dữ liệu02.12.2018
Kích49.26 Kb.

TRƯỜNG THCS LÊ HOÀN KÌ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG

ĐỀ THI NĂM HỌC 2014-2015

----------------------------------- Môn thi: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 120 phút (không kể thời gian phát đề)

Student’s name: ………………………………………………… Class…………..

I. Chọn từ có phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại. (3 đ)
1. A. cloudy B. windy C. dry D. rainy

2. A. sure B. see C. send D. sit

3. A. horrible B. hour C. hundred D.hold

4. A. plays B. wants C. helps D. looks

5. A. taught B. destination C. adventure D. detective

6. A. seat B. beach C. please D. great


II. Chọn đáp án đúng nhất (3 đ)
1, My father sends a lot of beautiful pictures ……………… me.

A. with

B. of

C. to

D. for

2, Don’t tell anyone ……………… this. No, I won’t.

  1. to

  1. about

C.with

D. on

3, Everything is ready on the table, ………………?

  1. aren’t they

  1. are they

  1. is it

  1. isn’t it

4, Would you ……………… show me a nice picture, Ann?

  1. like

  1. please

  1. to

  1. mind

5, The train will leave ……………… ten minutes.

  1. for

B. about

C.in

D. at

6, Hoa is very ……………… about her study at the new school.

  1. sorry

  1. worrying

  1. worried

  1. to worried

7, How old will you be ……………… your next birthday?

  1. at

  1. in

C.on

D. of

8, She will ……………… some friends to her birthday party.

A. call

B. have

C. invite

D. tell

9, How ……………… is this lake? It’s two meters.

A large

  1. nice

  1. deep

  1. long

10, ……………… don’t you go with us? Because I am busy doing my homework.

  1. Why

  1. When

C.What

D. When

11, I ……………… you will come and join the fun.

  1. like

  1. Hope

  1. Wish

  1. Want

12, What’s your ……………… of birth?

  1. day

  1. daily

  1. date

  1. month

III. Đọc đoạn văn sau, đặt câu hỏi dựa vào từ gợi ý và trả lời.(2,5 marks)

Tuan Anh is a new student in class 7D. he is from Hai Duong. Now he lives with his brother at 45 Hang Dao Street in Hanoi. Tuan Anh is twelve. He will be 13 on Saturday, April 18th. He will have a party for his birthday. He will invite some of his new friend sin class 7D. The party will be at his house. It will start at half past seven in the evening and finish at half past nine. At the party they will eat birthday cakes, drink fruit juice and sing many songs. Tuan Anh will get nice presents from his friends. He will be very happy.

1, Where / Tuan Anh / live now? ……………………………………………………

……………………………………………………………………………………….

2, When / he / have / party / birthday? ………………………………………………

……………………………………………………………………………………….

3, Who / he / invite / party? …………………………………………………………

……………………………………………………………………………………….

4, What / they / do / at / party? ……………………………………………………...

……………………………………………………………………………………….

5, How / Tuan Anh / feel? …………………………………………………………..

………………………………………………………………………………………



IV/ Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc.(2.5đ)
1, My aunt, Thuy, (live) (1)……………… in Ha Dong. She (work) (2)……………… in a hospital in the center of Hanoi, Every morning, she (catch)(3) ……………… a bus to her hospital. Her work is (take)(4) ……………… care of sick children. She (love) (5)……………… the children very much. She always (say)(6) ……………… that children (be)(7) ……………… very lovely. Now she (do)(8) ……………… her job with great pleasure. She (not want)(9) ……………… to change it. She (stay)(10) ……………… with the children until she retires.
V/ Xắp xếp từ xáo trộn thành câu hoàn chỉnh.(1.5đ)
1, many / old / students / my / have / doesn’t / class.

……………………………………………………………………………………….

2, Mrs. / the boy / to / who / Quyen / talking / is ?

……………………………………………………………………………………….

3, smaller / new / old / her / house / Hoa’s / one / is /than.

………………………………………………………………………

4, colder / is / winter / summer / than.

……………………………………………………………………………………….

5, afternoon / often / play / badminton / they / the / in.

……………………………………………………………………………………….

6, new / from / one / is / house / his / how / different / Minh’s / old?

VI/ Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành câu. (3đ)
1, Would you like to go out tonight? There is a very ……………… movie on at the Fins land cinema. (interest)

2, What is the ……………… of that building? (high)

3, July is ……………… than August. (hot)

4, What is the …… ………… day in your life? (happy)

5, There are thirty-six ……………… in our school. (teach)

6. They are ……………… to their friends. (talk)


VII. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (3 đ)

1, No one in the group is taller than Trung.

Trung ……………………………………………………………………………….............

2, My house has a living room, a bed room and a kitchen.

There is …………………………………………………………………………….............


3, The movie is very interesting.

What …………………………………!

4, They live at 83 Son Tay Street.

Their………………………………………………………………………………………….

5, What is your mother’s job?

What………………………………………………………………………………………….

6, Do you want me to help you with these cases?

Shall I ………………………………………………………………………………………



VIII/ Tìm và sửa lỗi sai trong các câu sau.(1.5 đ)


1, How old Hoa will be on her next birthday?

2, Would you like seeing a movie with me tomorrow?

3, Nhung’s birthday is in the ninth of March.

4, Hoang doesn’t have a lots of friends in his new school.

5, What are your phone number, Phuong?

6, Mai will goes to Hai Phong tomorrow afternoon.

.


……………………

……………………


……………………

……………………


……………………

……………………



- The end -



TRƯỜNG THCS LÊ HOÀN KÌ THI HỌC SINH GIỎI CẤP TRƯỜNG

HƯỚNG DẪN CHẤM NĂM HỌC 2014-2015

----------------------------------- Môn thi: Tiếng Anh 7

Thời gian làm bài: 120 phút (không kể thời gian phát đề)

I. Chọn từ có phần gạch chân có cách phát âm khác với các từ còn lại. (3 đ)

1.C 2.A 3.B 4.A 5.C 6.D



II. Chọn đáp án đúng nhất (3 đ)

1.C 2.B 3.D 4.B 5.C 6.C

7.C 8.C 9.D 10A 11.B 12.C

III. Đọc đoạn văn sau, đặt câu hỏi dựa vào từ gợi ý và trả lời.(2,5 marks)


  1. Where does Tuan Anh live now?

Now lives at 45 Tran Hung Dao Street in Hanoi.

  1. When will he have a party for his birthday?

He will have a party for his birthday on Saturday, April 18th .

  1. Who will he invite to his party?

He will some of his new friend sin class 7D.

  1. What will they do at the party?

They will eat birthday cakes, drink fruit juice and sing many songs.

  1. How will Tuan Anh feel?

He will feel very happy.

IV/ Cho dạng đúng của động từ trong ngoặc.(2.5đ)

  1. lives 2. works 3.catches 4. taking 5.loves

  1. says 7.are 8.is doing 9. doesn’t want 10.will stay.

V/ Xắp xếp từ xáo trộn thành câu hoàn chỉnh.(1.5đ)
1, My old class doesn’t have many students .

2, Who is the boy talking to Mrs. Quyen ?

3, Hoa’s old house is smaller than her new one .

4, Winter is colder than summer.

5, They often play badminton in the afternoon .

6, How is Minh’s new house different from his old one?



VI/ Cho dạng đúng của từ trong ngoặc để hoàn thành câu. (3đ)

1.interesting 2.height 3. hotter 4. happiest 6.teachers 6. talking

VII. Viết lại câu sao cho nghĩa không đổi (3 đ)

  1. Trung is the tallest person in the group.

  2. There is a living room, a bed room and a kitchen in my house.

  3. What an interesting movie!

  4. Their address is at 83 Son Tay street.

  5. What does your mother do?

  6. Shall I help you with these cases?

VIII/ Tìm và sửa lỗi sai trong các câu sau.(1.5 đ)


1, How old Hoa will be on her next birthday?

2, Would you like seeing a movie with me tomorrow?

3, Nhung’s birthday is in the ninth of March.

4, Hoang doesn’t have a lots of friends in his new school.

5, What are your phone number, Phuong?

6, Mai will goes to Hai Phong tomorrow afternoon.

.


…will Hoa be ……

……to see………

………on………

………lot………

………is……………

………go……………




- The end -





Cơ sở dữ liệu được bảo vệ bởi bản quyền ©tieuluan.info 2017
được sử dụng cho việc quản lý

    Quê hương